Home Nieuws Het mysterie van de 100 (2016) De dood wandelt mee (2015) Een wandelende tijdbom (2014) De Goudenkruisdragers (2012) Dood van een marsleider (2011) Het verdriet van de Vierdaagse (2010) Vrijdagmoorden (2009) De dood of de gladiolen (2008) Vierdaagse Auteurs Bestellen en contact
De dood of de gladiolen (2008):De dag van Herstel


19 juli 2008

Nog voordat het leven weer op gang kwam, was de stad opgeruimd. De tribunes waren afgebroken, de achtergelaten fauteuils en bankstellen in een vuilniswagen geschoven en de versiersels van de straat geveegd. Het feest was voorbij. Het was in een aantal grote afvalbakken gepropt en stilletjes de stad uit gevoerd. Niemand had er iets van gemerkt.
Jongetjes bezorgden de krant, wekkers gingen af en de aangebroken zaterdag bleek een zaterdag als alle anderen. Zonlicht in de keuken, de lucht van een gebakken eitje en op het fornuis water dat stilaan aan de kook raakte.
Nijmegen werd weer het Nijmegen van weleer. Het verkeer nam toe en rukte op naar de Waal of anders wel naar het zuiden, naar de Maas. Fietsers hingen op de spoorbrug tegen de wind, voetgangers liepen hun hond achterna. Alles herstelde zich, heel langzaam en heel sereen. Toch was er ergens nog een onbegrijpelijke markering op straat, niet ver van de binnenstad: de getekende omtrek van iemand die daar had gelegen, met naast hem een enorme, bruine vlek.


De vierde dag: de dag van Cuijk