Home Nieuws Het mysterie van de 100 (2016) De dood wandelt mee (2015) Een wandelende tijdbom (2014) De Goudenkruisdragers (2012) Dood van een marsleider (2011) Het verdriet van de Vierdaagse (2010) Vrijdagmoorden (2009) De dood of de gladiolen (2008) Vierdaagse Auteurs Bestellen en contact
Vrijdagmoorden (2009):Dinsdag 21 juli - de eerste dag van de Vierdaagse

Dinsdagochtend, drie minuten voor zes. Met een hand aan zijn hoofd huppelde Rogier in een onregelmatige tred het gebouw in. Hij moest zich haasten, maar op straat en hier in de gang, overal had hij tegenwind. In zijn zakken zocht hij naar sleutels. In zijn locker had hij nog een overhemd had hangen, wist hij, een schoon overhemd. Het ontbreken van de juiste broek en het juiste jasje moest Smeenk hem maar vergeven. Wat zag je eigenlijk van een buschauffeur? Alleen de romp toch. Buschauffeurs waren beenloze wezens, zonder enig onderlichaam, met de schijn van een geslacht, maar welbeschouwd noch man noch vrouw. Jezus, wat had hij een hoofdpijn. Hij hoopte dat er naast een schoon overhemd nog een volle strip paracetamol in zijn locker lag.
Toen de wekker ging, had hij moeizaam zijn ogen geopend, minutenlang rondgekeken en zich afgevraagd waar hij in godsnaam was terechtgekomen en welke vervloekte idioot die wekker niet uitzette. Hij lag op een hoog bed, zonder kleren, en aan het voeteind brandde het zachte licht van een staande lamp. Eigenlijk was het best een aangename kamer, warm en koel tegelijk en mooi gestoffeerd, maar omdat hij niet wist waar hij was en op tijd in de garage wilde zijn, moest hij ervan loskomen en zich in beweging zetten. Nadat hij zijn lichaam overeind had gekregen en bij de wekker kon, begon hij zich iets te herinneren. Er was een kleur, een indringende kleur. Overal om hem heen. Roze. Hij had eraan gezogen, als aan een lolly.


Maandag 20 juli - de dag voor de Vierdaagse | Woensdag 22 juli - de tweede dag van de Vierdaagse