Home Nieuws Het mysterie van de 100 (2016) De dood wandelt mee (2015) Een wandelende tijdbom (2014) De Goudenkruisdragers (2012) Dood van een marsleider (2011) Het verdriet van de Vierdaagse (2010) Vrijdagmoorden (2009) De dood of de gladiolen (2008) Vierdaagse Auteurs Bestellen en contact
Vrijdagmoorden (2009):Vrijdagmoorden

E E N   4 - D A A G S E   T H R I L L E R   2 0 0 9

In de week van de Vierdaagse 2009 slaat de misdaad hard en gemeen toe in Nijmegen. Zakkenrollers zorgen voor een ware plaag, een geldtransport verdwijnt spoorloos en na twee moorden op mensen uit de Quote 500 dreigt een derde. De veertigste zomerfeesten worden hierdoor ernstig overschaduwd. Veel mensen zoeken hun toevlucht bij de Zweedse ziener Edström, een professor die predikt over een geldloze samenleving. Een gevaarlijk verhaal, omdat hij daarmee alle rijken vogelvrij verklaart.

Voor buschauffeur en Vierdaagseloper Rogier Hoofs speelt ook een persoonlijk drama. Zijn baas trekt zijn vrije dagen in en een collega wordt in de bus ernstig mishandeld. Als er vervolgens een staking uitbreekt, is de maat voor Rogier Hoofs helemaal vol. Na dagenlang piekeren, een bijzondere zoektocht en een genadeloos pak slaag, komt hij tot een plan om de Nijmeegse orde te herstellen: een aartswreed meesterplan.


> Bestellen
> Bestellen als cadeau
> Bestellen voor de boekhandel


U kunt het begin van elk hoofdstuk lezen door op onderstaande links te klikken.

Maandag 20 juli - de dag voor de Vierdaagse
Dinsdag 21 juli - de eerste dag van de Vierdaagse
Woensdag 22 juli - de tweede dag van de Vierdaagse
Donderdag 23 juli - de derde dag van de Vierdaagse
Vrijdag 24 juli - de vierde dag van de Vierdaagse
Zaterdag 25 juli - de dag na de Vierdaagse