Home Nieuws Het mysterie van de 100 (2016) De dood wandelt mee (2015) Een wandelende tijdbom (2014) De Goudenkruisdragers (2012) Dood van een marsleider (2011) Het verdriet van de Vierdaagse (2010) Vrijdagmoorden (2009) De dood of de gladiolen (2008) Vierdaagse Auteurs Bestellen en contact
Het verdriet van de Vierdaagse (2010):2. Tamer en Maurits


Nijmegen, Sint Annastraat, zeven weken voor de Vierdaagse

Rogier Hoofs zat thuis aan de hoge tafel. Op de achtergrond klonk een aangename vrouwenstem van Radio Nijmegen. Buiten scheen terloops de zon.
Voor zich had Rogier een postcodeboek liggen, zo’n statenbijbel van de PTT uit 1978, waarin elk adres te vinden zou zijn. Het boek lag open bij Arnhem. Met een vinger schoof hij van boven naar beneden langs de kolommen en hij hoopte dat hij zijn concentratie kon vasthouden en niet bij de laatste code tot de verschrikkelijke conclusie kwam dat hij de gezochte over het hoofd had gezien – en daarom opnieuw kon beginnen. Hij wiebelde ongeduldig heen en weer, verlangde ernaar om het boek dicht te slaan, maar was tegelijk vasthoudend, waardoor zijn inspanning kans had het toch van zijn ongeduld te winnen. Hij zou de straat vinden. Hoe dan ook. 6811 was Arnhem, zo ver was hij al.
Bijna een jaar geleden was de brief bezorgd, gericht aan zijn moeder, met alleen een postcode en een huisnummer als afzender. Pas een week geleden durfde hij de brief te openen. De brief had al die tijd iets opgeroepen, iets wat niet helemaal klopte, een dreiging, en daarom bleef hij er zo lang mogelijk van af. Tot vorige week. Toen had hij voldoende moed en drank verzameld voor een officiële opening. Het korte briefje was slordig geschreven. Ondanks dat leek er een dreiging van uit te gaan.


1. Zoals het begon | 3. Een nieuw beroep