Home Nieuws Het mysterie van de 100 (2016) De dood wandelt mee (2015) Een wandelende tijdbom (2014) De Goudenkruisdragers (2012) Dood van een marsleider (2011) Het verdriet van de Vierdaagse (2010) Vrijdagmoorden (2009) De dood of de gladiolen (2008) Vierdaagse Auteurs Bestellen en contact
Het verdriet van de Vierdaagse (2010):7. Isabelle


Berg en Dal

Er was nog een maand te gaan voordat de Vierdaagse voor de vierennegentigste keer van start ging. Als een bezetene maakte Rogier zijn kilometers. Hij moest trainen, trainen en trainen. De afgelopen maanden had hij zich nauwelijks voorbereid en hoewel hij vermoedde dat zijn lijf gemakkelijk die vier dagen zou doorstaan, kon wat extra inspanning geen kwaad. Hij sjouwde door Nijmegen, stak de bossen door naar Groesbeek en ging via de zwaarste heuvels van Berg en Dal weer terug. Meer dan honderd passen per minuut. Hoog dat tempo. Hoog. Hij had tenminste zijn beide voeten nog.
En dat niet alleen. Hij had er naast een vader ook een halfzusje bij. Alle dwaze goden nog aan toe, hij had er een halfzusje bij. Af en toe bleef hij staan, legde dan een hand in zijn gezicht en voelde de drang om te schreeuwen. Maar er kwam niets. Ontdaan liep hij verder en eenmaal weer op drift kwamen de beelden. Dat hij als kind met zijn vader en moeder aan de Maas picknickte, dat zijn vader, voordat ze naar huis gingen, voor hen nog een ijsje kocht en dan in de auto vertelde dat hij trots was op een zoon zoals hij. Voor zijn verjaardag kreeg hij eens vijf cadeaus tegelijk – buitensporig en krankzinnig. Zijn vader had erbij gezegd dat dat nu eenmaal zo hoorde, als je enig kind was.


6. De Vierdaagse van 1964 | 8. Het verdriet van Nijmegen