Home Nieuws Het mysterie van de 100 (2016) De dood wandelt mee (2015) Een wandelende tijdbom (2014) De Goudenkruisdragers (2012) Dood van een marsleider (2011) Het verdriet van de Vierdaagse (2010) Vrijdagmoorden (2009) De dood of de gladiolen (2008) Vierdaagse Auteurs Bestellen en contact
Het verdriet van de Vierdaagse (2010):11. De start van de 94e Vierdaagse


Nijmegen, de Wedren, dinsdagochtend 20 juli

Zo gelukkig had Rogier zich in geen jaren gevoeld. Hij stond in alle vroegte en in het eerste licht van die dag aan de start van de vierennegentigste Vierdaagse. De wind ging zacht en koel langs de wachtende lijven. De voorspelling was dat het halfbewolkt en drieëntwintig graden zou worden. Het beste weer ooit. Hij zei het zichzelf nog een paar maal: hij stond aan de start van de Vierdaagse, en sloeg zichzelf op de armen en schouders om zeker te weten dat hij hier na al die jaren weer aanwezig was. Dit was geen droom, dit was zijn leven.
Mensen bewogen zich nerveus om hem heen. Overal werd gepraat. Nu ging het beginnen. Vier zware dagen, vier dagen om aan te tonen dat je in staat was om te voet honderdtwintig of zelfs tweehonderd kilometer te overbruggen. Vrijdag zouden ze hem en al die andere helden met bloemen onthalen, al vroeg hij zich af wie dat moest zijn, degene die hem op de Via Gladiola een bos gladiolen toestopte.


10. Op de Via Gladiola